A Corporate Office in a Refabricated Warehouse

Commercial Workspace, Motherland | New Delhi

A former rice granary in Gurugram is refashioned into a modern corporate office for Motherland Joint Ventures. The idea was to preserve the warehouse made of brick masonry, and a flat truss and asbestos roofing system, using minimal interventions. A clean, sophisticated, and open office space with light partitions is developed with this approach. The material palette is kept simple, largely restricted to timber and glass, complementing the materials of the existing structure and lending an industrial aesthetic to the space.

Typology

Commercial Workspace

Built Up Area

5500 sq.ft

Status

Completed in 2017

Client

Motherland Joint Ventures Pvt. Ltd

Photographer

Jeetin Sharma

IFJ
Sunday Standard
Southeast Asia Building Magazine
+