An Old – World Charm in a Space for New Collaborations

Commercial Workspace, The Common Room | New Delhi

The design scheme for the Common Room in Dhan Mills, Delhi is emblematic of an alternative mindset that propagates a cross-disciplinary approach to enterprise. The space, a refurbishment of a former warehouse, offers a mix of conference rooms, a library, an auditorium and a cafeteria with an eclectic mix of furniture, decor and artwork. In an ode to its learning-focused ethos, the workspace’s material palette is inspired by classrooms, blending green-tinted floors with coconut wood panelling and rattan furniture. Details in brass further induce a vintage charm while setting the stage for new ideas and new collaborations.

Typology

Commercial Workspace

Built Up Area

5500 sq.ft

Status

Completed in 2017

Client

Motherland Joint Ventures Pvt. Ltd

Photographer

Jeetin Sharma

Design Detail
IFJ
+
+